Nastavak suđenja: Amel Sejfović uz jake mjere sigurnosti prevezen u Sarajevo (VIDEO)

Home

Nastavak suđenja: Amel Sejfović uz jake mjere sigurnosti prevezen u Sarajevo (VIDEO)


Amel Sejfović u jutarnjim satima je uz jake mjere sigurnosti iz Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Zenica sproveden u Kantonalni sud u Sarajevu kako bi pristupio nastavku suđenja jer se tereti za pljačku Raiffeisen banke u Sarajevu 2015. godine.

Na Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je nastavljeno suđenje Sejfoviću i drugima, optuženim za pljačku skoro 300.000 KM iz "Raiffeisen banke" na Ilidži i ubistvo bicikliste Keme Bašića.

Prethodno ročište je održano 27. septembra kada je svjedočila studentica inicijala N. H. (1992.) koja se družila s Amelovom sestrom Almom koju se tereti za pripremu pljačke Raiffeisen banke u Sarajevu 2015. godine.

Njemu su prisustvovali lma Sejfović i Arif Hajrudinović koji se nalaze u pritvoru u KPZ-u Sarajevo, kao i Nizama Beširević, Haris Hajrović i Goran Šakota koji se brane sa slobode.

Podsjećamo da je Sejfović3. septembra pobjega iz KPZ-a Miljacka u Sarajevu, uz pomoć nekolicine pomagača, te se osam dana krio na području općine Visoko, nakon čega je u velikoj akciji udruženih policijskih snaga iz cijele Federacije BiH uhapšen.

Nakon hapšenja,  prevezen je u Zenicu iz sigurnosnih razloga.

 

(Izvor: Radiosarajevo)

Objavio: Wed, 04/10/2017 - 09:10

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top