Nastavlja se saradnja Grada Cazina i evropskog pokreta u BiH

Home

Nastavlja se saradnja Grada Cazina i evropskog pokreta u BiH


Obilježavanje ovogodišnjeg Dana Evrope te realizacija projekta „Top lokalna zajednica za privlačenje stranih investicija“, glavne su teme o kojima su danas razgovarali gradonačelnik Grada Cazina, mr. Nermin Ogrešević, i predsjednik Evropskog pokreta u BiH, Predrag Praštalo.

Čestitajući građanima i gradonačelniku Cazina na dobijanju statusa Grada, predsjednik Evropskog pokreta je naglasio:

- Vrlo rado uvijek dolazimo u Cazin jer, ako u cijeloj zemlji postoji sredina koja odiše kao komad Evrope, onda je to Cazin te je i dobijena titula sigurno zaslužena. Također, ove godine planiramo Dan Evrope obilježiti manifestacijama u nekoliko gradova od kojih će jedan biti i Cazin, a kroz projekat top lokalna zajednica za privlačenje stranih investicija, odabrali smo uz Visoko, Derventu, Čapljinu, Doboj, Gračanicu, Livno i Cazin kao uspješnu lokalnu zajednicu koja je poželjna za strane investitore i za koje će lobirati Evropski pokret.

On je dodao da se Cazin svrstao u lidere među bh. lokalnim zajednicama i pokazao da se i u vrlo teškim uvjetima u BiH mogu učiniti značajni iskoraci i napredak.

Za gradonačelnika Ogreševića ovo je bila još jedna prilika za potvrdu dobre saradnje Cazina i Evropskog pokreta.

Važna je činjenica da je Cazin dobar partner Evropskom pokretu u BiH. Iza nas je puno zajedničkih projekata, a smatram da je trenutno najvažniji upravo projekat s kojim Evropski pokret lobira za nove investicije u našoj sredini. Naravno da ćemo vrlo rado biti i domaćini manifestacijama Evropskog pokreta koje će dodatno promovirati našu sredinu, kao i posjetama predstavnika stranih ambasada u BiH, naglasio je Ogrešević.

Kako je istaknuto, obostrana podrška bitna je u daljem radu i ona će biti nastavljena.

 

 

(Cazin.NET)

Topic
Objavio: Čet, 13/04/2017 - 22:00

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top