Nastavljeni pritisci i progon Bošnjaka iz Srebrenice

asd
Za negiranje Holokausta u Njemačkoj je od 1994. uvedena zatvorska kazna u trajanju do pet godina. Od tada oni koji opovrgavaju genocid nad Jevrejima dobro paze da ne kažu nešto što bi ih moglo odvesti na sud. U BiH brojni zvaničnici iz RS-a otvoreno govore da se u Srebrenici nije desio genocid, veličajući ratne zločine.

U Srebrenici nisu mogući ni pošteni izbori. Ministarstvo unutrašnjih poslova RS-a presretalo je razgovore i snimalo sastanke Inicijative Moja adresa Srebrenica te članove Centralne izborne komisije BiH, izjavio je predsjednik Općinskog odbora SNSD-a Srebrenica Radomir Pavlović, prilikom gostovanja u emisiji RTRS-a.
 
Pavlović je rekao kako bi to određene službe trebale raditi i baviti se tim poslom, ako želimo imati pravnu državu i ako želimo utvrditi sve nepravilnosti.

Sadik Ahmetović, predsjednik izbornog štaba Moja adresa Srebrenica tvrdi da su ovim potvrđeni stavovi o diskriminaciji Bošnjaka prilikom vađenja ličnih karti u Srebrenici, te nastavljeni pritisci i progon Bošnjaka iz Srebrenice.

Pogledajte VIDEO