Navijači će tek biti ogorčeni: Jedna grupa ljudi će moći piti alkohol u Kataru

.
Alkohol će ostati dio njihovih paketa, otkrio je novinar New York Timesa

 

Iako je FIFA na službenim stranicama jučer objavila da na stadionima u Kataru tokom odigravanja Svjetskog prvenstva neće biti dozvoljena prodaja ili konzumacija alkoholnog pića, novinar New York Timesa je otkrio kako će ipak biti alkohola na stadionima.

Tarik Panja (Tariq), novinar New York Timesa, na Twitteru je objavio kako će alkohol ipak biti dozvoljen na stadionima u Kataru, ali samo za VIP osobe.

- Postoji jedna grupa koja će moći konzumirati alkohol na stadionima Svjetskog prvenstva. FIFA-ini specijalni gosti. Alkohol će ostati dio njihovih paketa - napisao je Panja na Twitteru.

Podsjetimo, FIFA je pokušala obezbijediti navijačima pivo u krugu stadiona, ali su to spriječile katarske vlasti, jer je u toj zemlji zabranjeno konzumiranje alkohola.

Mnogi navijači su se već žalili, navodeći kako nema smisla ići na utakmice ili dolaziti u Katar, no katarske vlasti nisu promijenile odluku, barem ne za one "obične" navijače.

Svjetsko prvenstvo zvanično počinje sutra, a prvu utakmicu od 17 sati igraju Katar i Ekvador.

 

 

Ranije je predsjednik FIFA-e Đani Infantino (Gianni), komentarišući odluku o zabrani alkohola, optužio Zapad za licemjerje. On je rekao kako "misli da, ukoliko navijači ne popiju pivo tri sata, da mogu preživjeti".

FOTO: TWITTER