Navijači Hrvatske željeli napraviti bakljadu pa izazvali veliki požar na "Otoku ljubavi"

U petak oko 20 sati na hrvatskom otoku Galešnjak, koji je poznat po specifičnom obliku srca zbog čega je prozvan Otokom ljubavi, dogodio se požar nakon što je blizu stotinu osoba stiglo sa bakljama s ciljem pružanja podršku nacionalnoj selekciji uoči današnje četvrtfinalne utakmice Svjetskog prvenstva između Rusije i Hrvatske.

Pokušaj podrške "Vatrenima" doslovno je i završio vatreno nakon što je buknuo požar na otoku s mnogo šume koji se nalazi između Pašmana i mjesta Turanj.

Na svu sreću niko nije povrijeđen, požar je brzo ugašen, a navijači reprezentacije koja će se danas za polufinale boriti s domaćinom Mundijala Rusijom prebačeni su na sigurno.
 

Foto: Vatrogasci - Oni su naši Heroji

 



"Pozivamo sve zainteresirane (iznad 18 godina) za odlazak na najpoznatiji otok Galešnjak (otok ljubavi). Polazak je u 19 sati kraj groblja u Turnju. Obavezno ubut patike i ponit bocu vode. Cilj okupljanja je milenijska fotografija dronom kao potpora za repku. Svaka osoba će dobit bengalku koju triba vratiti (izgorenu). Za detaljne upute bit ćete obaviješteni na otoku od strane organizatora. Molim vas da svoj dolazak potvrdite u komentaru ili u inbox", stajalo je u obavijesti koju je na svojoj Facebook stranici od organizatora prenio Radio BnM.

Nakon nemilog događaja pokrenuta je istraga na otoku koji je zbog srcolikog oblika jedan od najprepoznatljivijih simbola susjedne zemlje.