NB Cazin: Besplatan školski prevoz i hrana učenicima i studentima

nbcz
Kandidati Nezavisnog bloka za Gradsko vijeće Cazin održali su konferenciju za novinare posvećenu rješenjima za obrazovanje.

 

Ciljeve i konkretne mjere Programa Nezavisnog bloka Cazin u ovoj oblasti prezentirali su Muhamed Kržalić, Jasminka Murić i Mersiha Beširević.

Image
konkr

Nezavisni blok smatra da treba sve učiniti da se osiguraju uvjeti za ostanak naše omladine u Bosni i Hercegovini. S tim u vezi, u oblasti obrazovanja smatramo da Gradska uprava Cazin mora osigurati besplatan školski prevoz svim učenicima u osnovnim i srednjim školama kao i mjesečne studentske karte, za naše studente koji studiraju van Cazina.

Također, svim roditeljima koji su nezaposleni ili imaju primanja ispod prosječne plate želimo osigurati besplatne udžbenike i zdrav obrok u školama.

Image
cz nb

“Učenicima u srednjim školama konačno mora biti osigurana plaćena praksa. Zato želimo u Gradskoj upravi ustanoviti učenički servis koji će služiti kao spona između poslodavca i učenika za obavljanje praktične nastave, te također uvesti periodične besplatne zdravstvene preglede za djecu”, istakao je profesor Muhamed Kržalić.

U cilju efikasnijeg odgovora na tržištu rada Nezavisni blok želi osigurati pune programe dokvalifikacije i prekvalifikacije u svim državnim školskim ustanovama kako bi naši mladi imali šansu što prije uspjeti i ostati u našoj državi.

Image
nc