NB Cazin: Prekinućemo politiku stalnih nameta i poskupljenja usluga u Cazinu

Jkkkj

Nezavisni blok Cazin poziva Gradsku upravu da donese odluku o zabrani povećanja cijena za usluge koje isporučuju, kao i zabrani budžetske podrške onim privrednim subjektima koji u ovom vremenu korone podižu cijene svojih proizvoda. 

“Smatramo krajnje nepotrebnim da je Komunalno-stambeni fond Cazin uveo neku novu vrstu komunalne naknade. Račune su počeli dijeliti od aprila, s tim da se obaveze plaćanja računaju od 1. januara ove godine. Naveli su da je to "zajednička komunalna potrošnja" i da u to spada održavanje čistoće na javnim površinama, javnih saobraćajnih površina u naselju, javne rasvjete, higijeničarske službe, usluge dekoracije i održavanja spomen-obilježja, iako se većina ovog pobrojanog već plaćalo kroz druge ranije namete. 

Ovakav odnos i stalni novi nameti, pored i najskuplje vode koju plaćamo u regionu, mora prestati i to Nezavisni blok želi promijeniti”- izjavila je Belkisa Hadžalić, kandidatkinja NB-a na listi za Gradsko vijeće Cazin. 

Adnan Beširević, nosilac liste je podsjetio da je upravo Nezavisni blok bio inicijator na nivou BiH i Federacije BiH da se donesu odluke o zabrani poskupljenja osnovnih i životnih namirnica početkom pandemije koronavirusa u martu ove godine, kao i ograničavanje marži na gorivo, čime su natjerali Vladu Federacije BiH da to učini i tako makar djelimično zaštite gradjane u ovom teškom ekonomskom stanju. 

“Na svim nivoima, od grada do države, gdje budemo imali podršku i izabrane vijećnike i zastupnike, natjeraćemo vlast da štiti interese naroda, a ne pojedinaca i stranačkih tajkuna”- izjavio je Adnan Beširević, nosilac liste Nezavisnog bloka za Gradsko vijeće Cazin.

Izvor: