NB Cazin: Vratiti ćemo gradu Cazinu tradicionalnu pijacu na Žitarnici

Adnan Beširević
Kandidati Nezavisnog bloka za Gradsko vijeće Cazin u sklopu izbornih aktivnosti, boravili su i u staroj jezgri grada, na Žitarnici u Cazinu.

 

Tom prilikom su razgovarali sa građanima iz ovog dijela grada kao i prisutnim trgovcima i kupcima na samoj pijaci.

“ Pijaca na Žitarnici, sa svojom tradicijom većom od 100 godina imala je ulogu spajanja seoskog i gradskog stanovništva kroz kupoprodaju domaćih proizvoda i rukotvorina.

Nažalost ona nije u funkciji već duži niz godina. Nezavisni blok Cazin je u svom program ponovo istakao obavezu vraćanja i ponovnog stavljanja u funkciju ove pijace ali i pokretanja razvoja i uređenja ovog dijela grada,” izjavio je Zehrudin Velić, kandidat Nezavisnog bloka za GV Cazin.

“Ovaj dio grada je od znamenitog kulturnog i historijskog nasljeđa i smatramo krajnje važnim da se u daljem razvoju grada Cazina posebni sadržaji, od dijela administracije do kulturnih i privrednih sadržaja, među kojima je obavezno i ponovno vraćanje tradicionalne, zelene pijace vrate i stave u funkciju.

Za ovakvu vrstu projekata znamo kako osigurati za lokalnu zajednicu podršku iz fondova Evropske unije, koje nažalost današnja gradska administracija ne umije privući I koristiti, ali vjerujemo da će građani 15. novembra podržati NB i naše kandidate koji imaju i znanje i kapacitet da ove vrijednosti dovedu u naš grad,” dodao je Adnan Beširević, nosilac liste Nezavisnog bloka za GV Cazin.