“Ne bih imao problem srušiti Barcelonu”

Barcelona je osigurala usluge Ajaxovog čuda Frenkieja de Jonga za 75 miliona eura u januarskom prijelaznom roku, a veznjak će se pridružiti katalonskom gigantu nakon što završi tekuća sezona.

Ali prije toga, Ajax bi se mogao susresti s Barcelonom u finalu Lige prvaka ukoliko holandska ekipa i Katalonci izbace Tottenham, odnosno Liverpool u polufinalima. De Jong tvrdi kako u tom slučaju neće imati problema pobijediti svoj budući klub ukoliko to bude potrebno.

Smatra kako je još uvijek igrač Ajaxa i da će pokušati dati sve od sebe kako bi savladao svoj budući klub, baš kao što je to činio i protiv Real Madrida.

Finale protiv Barce bi bilo specijalno. Međutim, u isto vrijeme mi ne smeta protiv koga igramo. Dok sam god igrač Ajaxa, ja želim da Ajax pobjeđuje. Neću imati problem da pobijedimo Barcu, baš kao što smo to učinili i s Real Madridom”, rekao je De Jong za FourFourTwo.

Inače, Ajax će se susresti s Groningenom i Vitesseom u Eredivisie prije prve polufinalne utakmice s Tottenhamom u Ligi prvaka.