fbpx Dodik o NATO-u: Ne možemo prihvatiti članstvo, ali...

Dodik o NATO-u: Ne možemo prihvatiti članstvo, ali...

Home

Dodik o NATO-u: Ne možemo prihvatiti članstvo, ali...

Predsjednik SNSD-a i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik poručio je da Republika Srpska neće prihvatiti članstvo u NATO u skladu sa Rezolucijom Narodne skupštine o vojnoj neutralnosti.

"To je za mene zavjet. Nema članstva u NATO i tu politiku ćemo iznijeti na nivou BiH", rekao je Dodik u obraćanju poslije svečane akademije povodom održavanja Izborne skupštine Ujedinjene Srpske, koja je održana u Banjaluci.

Dodik je napomenuo da je NATO ovdje bombardovao narod, planirao granice između Srba na Drini, ali je dodao da RS ne smije ostati bez prijatelja na globalnom nivou.

Prema njegovim riječima, RS ne može prihvatiti članstvo u NATO, ali može saradnju sa tim vojnim savezom. Dodik je ponovio da BiH interesuje evropski put i status kandidata za EU, te odlazak OHR-a i stranih sudija, prenosi N1.

On je podsjetio da Republika Srpska ima najstabilniju vlast i da je ujedinjena na nivou BiH s ciljem da ne iznevjeri narod RS već da iza sebe ostavi urađene konkretne projekte poput infrastrukturnih.

Objavio: Ned, 19/05/2019 - 15:17

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top