Nezavisni blok: Ne postoji nijedan razlog da se sjednica prekine

„Ne postoji nijedan razlog da se sjednica prekine, osim da se Parlament Federacije isporuči Draganu Čoviću“ izjavio je Predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić.

Osovina HDZ BiH, SDA, potpomognuta sa glasovima zastupnika DF-a i  SBB-a i drugih prodanih zastupnika, danas je Parlament Federacije isporučila Draganu Čoviću. Nakon što je Parlament BiH davno isporučen Dodiku, nažalost i u entitetskom Parlamentu su stavljene blokade. Naravno, građani Bosne i Hercegovine su opet gubitnici jer nema nikakvih naznaka da će parlamenti raditi bilo šta.

Nezavisni blok ostaje na strani države BiH i njenih institucija i uvijek ćemo glasati za rad Parlamenta umjesto blokada i njihove isporuke Draganu Čoviću i Miloradu Dodiku. Žalosno i tužno je slušati i gledati zastupnike DF-a kako brane stavove HDZ-a BiH. To smo od SDA i njegovih satelita navikli.

Ne postoji nijedan razlog da se sjednica prekine, osim da se Parlament Federacije isporuči Draganu Čoviću“ izjavio je Predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić.