Ulaznice u prodaji: Ne propustite projekciju genijalnog filma "Human" u Cazinu

- "Teško je jednostavno objasniti našu ideju da genijalni film 'Human' približimo odraslim ljudima, tu želju možete shvatiti poslije gledanja filma", ističu iz Udruženja umjetnika "Igra 27".

Upravo je spomenuto udruženje zaslužno što će ovaj dokumentarni film, koji je stvaran preko 15 godina u 60 zemalja, moći pogledati i Cazinjani. Priča je to o nama, ljudima, u punoj snazi i širini te riječi. Smisao, ljubav, sreća, tuga, brak, razvod, drugost, usamljenost, mladost, starost, smrt, nasilje, žrtva, oprost, ... nevjerovatno su ispričani kroz istinite priče koje nam jednako pripadaju kao i onima koji su ih doživjeli i ispričali. Namjera ovog filma je potaknuti nas da postavljamo pitanja sami sebi, kao da se gledamo u ogledalo, o vlastitim životima, izborima i težnjama.

Projekcija "Human" održat će se u srijedu, 20. novembra 2019. godine, u Kulturnom centru Cazin sa početkom u 19:00 sati, a cijena ulaznice je 4 KM. Prodaja ulaznica već je počela, a iše informacija o rezervacijama ulaznica potražite OVDJE ili se javite na profil Udruženje Umjetnika

Ciljna skupina za goste projekcije prije svega su zaposlenici u svim javnim ustanovama jer film govori o ljudima koji rade sa ljudima. Svi građani naše zajednice su također pozvani na projekciju, imali ili ne pozivnice koje će biti puštene u opticaj, ali broj mjesta je ograničen zbog kapaciteta sale. Važno je napomenuti da je zbog emocionalnog i duhovnog doživljaja film neophodno gledati u tišini zbog čega djeci nije dozvoljen ulaz.

Zašto bi ti trebao biti jedan od preko 600 miliona ljudi koji su pogledali ovaj film?

Jer si jedan čovjek od 7 milijardi drugih!

 

Image