Ne samo Real Madrid: Pomama za Olmom u cijeloj Evropi

r
Dani Olmo će biti jedna od glavnih meta narednog prijelaznog roka. Zašto? Zato što će od prvog jula biti aktivna otkupna klauzula koju će timovi moći da plate.

Španski reprezentativac u Leipzigu ove godine igra dobro. Imao je problema sa povredom, ali je u mečevima u kojima je bio na terenu doprinio mnogo.


Olmo će od početka ljetnjeg prijelaznog roka moći da napusti Leipzig ukoliko neki tim izdvoji 60 miliona eura koliko glasi otkupna klauzula za nekadašnjeg fudbalera zagrebačkog Dinama.

U red su stali već Manchester United, a od skoro i Real Madrid. “Crveni đavoli” već dugo imaju „pik“ na Olma. Željeli su da ga dovedu i prethodnog ljeta, ali nije bilo izvodljivo. Leipzig nije želio ni da čuje. Od skoro se pojavila informacija da bi i madridski klub voleo u svojim redovima da vidi igrača koji je prošao omladinsku školu Barcelone.

Isto tako spominju se i brojni drugi klubovi iz Liga petice, iako kao rezervne opcije, jer pored Uniteda i Reala, niti jedan fudbaler ne bi trebao tražiti dalje od toga.

Definitivno je da će Dani Olmo narednog ljeta biti jedan od najtraženijih ofanzivnih veznih fudbalera, pitanje je gdje će na kraju završiti.

 

Objavu pogledajte KLIKOM OVDJE

 

Foto : Arhiva