“Ne tolerišem nasilje u vezama mladih!“: Rad Almedina Ćatića iz Sanskog Mosta među nagrađenima

Home

“Ne tolerišem nasilje u vezama mladih!“: Rad Almedina Ćatića iz Sanskog Mosta među nagrađenima


Fondacije CURE dodijelila je deset nagrada srednjoškolcima i srednjoškolkama koji/e su dostavili/e svoje pismene radove povodom konkursa na temu “Ne tolerišem nasilje u vezama mladih!“

Nagrade za deset pismenih radova dodijeljene su jučer, 26. aprila, u Sarajevu, a nagradu su
dobili:

1. Adnan Selimović, Prnjavor,
2. Almedin Ćatić, Sanski Most,
3. Amila Tulić, Zenica,
4. Darija Marić, Kiseljak,
5. Darja Hajdukov, Tuzla,
6. Džana Pivač, Sarajevo,
7. Hanifa Begović, Gračanica,
8. Miloš Jokić, Prnjavor,
9. Mirsada Džinović, Brčko,
10. Sarah Karihman, Žepče.


Fondacija CURE je objavila konkurs za srednjoškolce i srednjoškolke da dostave pismene radove na temu “Ne tolerišem nasilje u vezama mladih!“, s ciljem da mlade osobe iznesu svoje stavove vezano za nasilje koje se događa mladim osobama u različitim vrstama veza (prijateljskim, porodičnim, ljubavnim itd.) kako bi svojim radom ponudili odgovor na pitanje kako mlade osobe doživljavaju nasilje, kako se osjećaju i kako djeluju u svakodnevnim situacijama nasilja (nasilje na internetu, vršnjačko nasilje, nasilje u ljubavnim odnosima, nasilje na ulici, porodično nasilje i slično).

Na objavljeni konkurs pristiglo je sedamdeset pismenih radova iz cijele BiH. Fondacija CURE je obezbijedila od strane donatora Die Feministishe Friedensorganisation (cfd), da autori i autorice pet nagrađenih pismenih radova dobiju po jedan elektronski uređaj, u ovom slučaju tablet, kao nagradu za svoj angažman, dok je Fond otvoreno društvo podržao ovu inicijativu s dodatnim sredstvima, pa je obezbijeđeno još dodatnih pet elektronskih uređaja (tableta).

Fond otvoreno društvo je podržao ovu inicijativu, nakon što su u Fondaciji CURE došli na ideju da traže od pojedinaca/ki, organizacija/fondacija/ambasada, poslovnih subjekata da podrže ovu inicijativu te da obezbijede jedan ili više tableta kako bi uspjeli nagraditi što veći broj mladih osoba koje su se odvažile i kreirale fenomenalne pismene radove.

Radovi koji su izabrani kao nagrađeni bit će objavljeni na društvenim mrežama i web stranicama Fondacije CURE. Nakon objavljenih pismenih radova planira se raditi s mladim osobama da bi se kreirao performans/monolog u kojem će mlade osobe na sceni pričati i/ili čitati nagrađene pismene radove na temu “Ne tolerišem nasilje u vezama mladih!"

(Cazin.NET)

Topic
Objavio: Čet, 27/04/2017 - 07:12

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top