Nebojša Vukanović u Narodnoj skupštini RS: Šućur dragom Allahu

dsa
Pitao je da li i opozicija ima prava na korištenje letjelica

Poslanik Nebojša Vukanović danas je na sjednici Narode skupštine Republike Srpske postavio pitanje koliko su letovi vladinih aviona koštali građane u ovom bh. entitetu.

Vukanović je kazao kako je poletio avion Vlade RS iz Skoplja u trenutku dok on postavlja pitanje, prateći na mobitelu njegov let.

- Koliko je novaca ovaj narod dao za putovanja vladinih aviona. To pitam jer kad je počelo zasjedanje Skupštine poletio je avion Vlade iz Skoplja. To što letite u Tursku – šućur dragom Allahu. Sletio je na ostrvo Minokos, pa me interesuje koliko ste para dali do sada na letove aviona i helikoptera? Jeste li zato kupili treći avion? Da li je ovaj avion prodan? Jeste li uspostavili čarter let za Tivat? Brač? Ili za ovaj Minokos - naveo je Nebojša Vukanović.

Pitao je da li i opozicija ima prava na korištenje tih letjelica.

- Možemo li mi iz opozicije… možda bih se i ja "zamakao". Ako biste i meni na svadbu dali neku staru Gazelu. I neku niskobudžetnu pjevaljku. Ne mora biti novi helikopter kao Ceca. Volio bih da mi izađete u susret i odgovorite. Posebno za helikopter - zaključio je svoje obraćanje narodni poslanik.