Neizvjesnost za Centar za kulturu i obrazovanje u Bosanskom Petrovcu

Centar za kulturu i obrazovanje B. Petrovac
Nakon što je pandemija praktično zaustavila normalno odvijanje života, građani su još više trebali pravovremene informacije, pogotovo o situaciji sa koronavirusom ali i o ostalim zbivanjima važnim za svakodnevni život.

 

Šestero uposlenih u Centru za kulturu i obrazovanje u Bosanskom Petrovcu tako je s povećanim angažmanom i radom na terenu, putem programa radija te društvenih mreža sve građane ove općine obavještavalo o najvažnijim temama. Da li će u Bosanskom Petrovcu od iduće sedmice nastupiti tišina, znati će se uskoro, jer su zbog neplaćenih režija uz opomene najavljena i isključenja struje i telefona.

Bosanski Petrovac jedna je od onih općina u kojoj broj stanovnika sam po sebi nedovoljan je da bi imala potenciju u radnoj snazi, ali i drugim sferama društvenih kretanja.

Kao i  druge sredine, nažalost i ovoj grad bilježi pojačan odlazak stanovništva i to pogotovo mladih. Za one koji još uvijek nisu izabrali taj put preko granice jedna od institucija u kojoj nastoje ostvariti svoje radno usmjerenje jeste Centar za kulturu i obrazovanje. U ovoj lokalnoj samoupravi Centar je jedino mjesto u kojem se organiziraju različiti kulturni sadržaji. Znači to puno za one starije ali i mlađe generacije u koju se ubraja i Adnan Zeljković koji, zahvaljujući poslu u ovoj ustanovi, ne planira odlazak u inostranstvo, te se svojski trudi zajedno sa drugim uposlenicima raditi odgovorno na povjerenim radnim zadacima.