Krivokapić: Neke političke strukture pokušale su na Cetinju mijenjati rezultate izbora

sadasd
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić organizovao je konferenciju za medije na kojoj se osvrnuo na protekli vikend i dešavanja na Cetinju te je istakao kako je proteklog vikenda prošao još jedan "dan D" za Crnu Goru.

Na početku obraćanja, Krivokapić je istakao kako je protekli vikend bio izuzetno težak te da su određene strukture pokušale događaj ustoličenja iskoristiti za promjenu rezultata izbora 2020. godine.

"Crna Gora se nalazila u delikatnoj situaciji. To je nešto što su svi građani mogli da vide i bila je prirodna strepnja. Kao što svjedočimo, vidite da nije ovaj događaj bio toliko značajan sa stanovišta ustoličenja mitropolita Joanikija. On je bio povod da određene strukture koje pripadaju dijelu politike koja pokušava od 30. augusta prekrojiti rezultate izbora", rekao je Krivokapić.

Ističe kako su određene strukture tokom dešavanja koristile i programe koje mogu koristiti samo službe sigurnosti što je također znak da se pokušala izazvati veća destabilizacija države.

 

"To je bio trenutak u kojem je trebalo da se ostvari destabilizacija Crne Gore, uvođenja nereda, haosa i nepoštovanja Ustava Crne Gore. Zahvaljujući policiji i vojsci, vidjeli ste da je proteklo sve bez bilo kakvih povreda. Neko je namjerno pravio nestabilnu situaciju, medijsko spinovanje, a čak i preko određenih platformi koje postoje u Crnoj Gori. Takve softvere mogu imati samo legitimne službe sigurnost", ističe premijer Crne Gore.

Zahvalio se i građanima koji su, kako ističe, pokazali da je Crna Gora slobodna država.

"Hvala građanima koji su pokazali da je Crna Gora slobodarska, demokratska i uzdržana od bilo kakvih sukoba. Oni koji su bili tamo dobro znaju da je tu najmanje ideologije, a najviše veze politike i kriminalnih grupa. Muk koji dolazi vezano za pad tovara (više od tonu droge koju je policija zaplijenila op.a.), nije bio slučajan. Nasilje je bio karakter Crne Gore u 18. stoljeću, a ne sada. Država je pokazala stabilnost i pokazala je da nema te politike koja je za građane bitnija od mira i to je najveća pobjeda svih nas. Nema ni pobjednika ni poraženih, dobili su svi građani jer su pokazali da su dostojanstveni", naveo je on.

Ističe kako je napravljen iskorak u Crnoj Gori te da je zaštićena sloboda vjeroispovijesti.

"Napravili smo iskorak ka pomirenju i u Crnoj Gori više nema podjela po nacionalnoj, vjerskoj, ideološkoj pripadnosti. Crna Gora treba kao što je uvijek bilo dijeliti se samo na ljude i neljude. Herojstvo se ne dokazuje riječima, već djelima kojima čuvamo ljudske živote. Mi smo to uspjeli, i hvala svima koji su na ulicama Cetinja štitili i njih i slobodu vjeroispovijesti jer je to zagarantovano pravo", poručio je premijer Krivokapić.

Na kraju, ističe kako se Crna Gora od danas okreće ekonomiji.

"Cetinjani su najkulturniji dio Crne Gore bez obzira što neki pokušavaju predstaviti taj dio na drugi način. Uvijek u svakom gradu imate određena odstupanja i ta odstupanja ne mogu biti mjera jednog grada niti Crne Gore. Crna Gora od današnjeg dana okreće se isključivo ekonomskim reformama u svim segmentima društva. Istrajat ćemo zbog toga što znamo šta je najbolje za Crnu Goru i jer umijemo to realizovati u državi. Svi koji su se ogriješili prema zakonu, oni će odgovarati", zaključio je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić.