Neko pokosio pješaka i pobjegao sa lica mjesta! MUP TK traga za vozačem

policija
Jučer je oko 20:00 sati policijskoj stanici Čelić dojavljeno da se na dionici regionalnog puta Čelić-Šibošnica, u naselju Ratkovići, općina Čelić, nalazi NN muška osoba.

 

Policijski službenici PS Čelić su izlaskom na lice mjesta potvrdili navode prijave, dok je ljekar SHMP Doma zdravlja Čelić utvrdio da povrijeđeno lice ne daje znakove života.

O navedenom događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, koji je izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajem koji su izvršili policijski službenici OKP PU Tuzla, a kojim je utvrđeno da se na navedenoj lokaciji dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali NN motorno vozilo sa NN vozačem i pješak M.G., rođen 1961.godine nastanjen na području općine Čelić (koji je pored sebe gurao bicikl).

U toku je daljnji rad na utvrđivanju okolnosti u vezi navedene saobraćajne nezgode, kao i na pronalasku i identifikaciji vozača.

U vremenskom periodu od 20,15 sati (14.09.2023.godine) do 01,30 sati (15.09.2023.godine) saobraćaj na navedenoj dionici puta u potpunosti je bio obustavljen.