“Nekome je duhovni i financijski centar u Turskoj”

Home

“Nekome je duhovni i financijski centar u Turskoj”


Krajiškinja Azra Hadžić Bećirspahić nastavlja mali verbalni rat sa načelnikom najmnogoljudnije općine. Prije nekoliko dana je oštro reagirala na izjave Efendića, dok je jučer u svom obraćanju na društvenim mrežama opet jednako hrabro reagovala na optužbe kadra SDA prema predsjedniku njene političke stranke. Ona je na svom fb profilu objavila.

"Nešto razmišljam…Možete živjeti u centru Berlina ili Beča, a mentalitetski se ne odmaći od patrijarhalno uređenih anadolijskih sela sa živopisnim kućama prekrivenim trskom, gdje je specijalitet kuhinje ‘ćufte od živog nepečenog mesa’ ili mlijeko od kobile. Gdje zajedno u jednoj prostoriji obitavaju i čovjek i koza i kokoš.
Možete studirati i završiti fakultet bilo gdje u svijetu i steći titule mr. dr. i šta sve ne, a nikada se ne izdići iznad primitivnih plemenskih običaja i seoskih priča rekla-kazala. Možete čitati knjige samo da bi ‘bili pametni u društvu’. A možete i pričati o svemu onome što vas se ne tiče.

Možete, također, tijelom biti u Bosni, a da vam je duhovni (i financijski) centar negdje u Aziji. Takvi se u Bosni danas nazivaju ‘evlijama’.
Možete postati i načelnik najmnogoljudnije općine u BiH, a istovremeno biti zadojeni rasističkom ideologijom.
Kada Vam čovjek čiji su preci poput mongolskih hordi u osvajačkom pohodu dojahali u BiH, čovjek koji i danas kao svoga predsjednika smatra nekog u Ankari i koji svojim postupcima podržava raspad političkog i ekonomskog sistema u BiH kaže da niste dovoljan Bošnjak ne možete, a da se slatko ne nasmijete.
Radončićevi preci, Iliri, su starosjedioci Evrope, za razliku od ‘mongolskih hordi’ koje su ovdje bili osvajači i pljačkaši."

 

(Izvor:usn.ba)

Tagovi
Topic
Objavio: Sat, 06/05/2017 - 16:22

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top