Nema antisrpske politike, ispunio sam obećanje mitropolitu Amfilohiju

123aa
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić Boravio je danas u prvoj zvaničnoj posjeti Srbiji tokom koje se sastao sa nerezidentnim ambasadorima u "Crnogorskoj kući", a nakon toga je gostovao na javnom državnom servisu.

Kako je rekao Krivokapić, njegov dolazak u Beograd treba biti početak nove putanje koja će biti obostrano korisni odnosi Srbije i Crne Gore i na blagostanje obje države

"Trenutno nema antisrpske politike ni bilo koje druge osim one proevropske, prodemokratske i prograđanske, i naravno procrogorske, a to znači da onim ljudima koji žive na tim prostorima Vlada treba osigurati najbolje uslove i bolji kvalitet života", rekao je Krivokapić za RTS.

Dodao je da se ne želi baviti prošlosću i da to dokazuje i ova posjeta.

"Ispunio sam ono što sam obećao mitropolitu Amfilohiju – Zakon o slobodi vjeroispovijesti je izmijenjen, sada radimo na socijalnoj pravdi. Na Cetinju je strast uzavrela i izuzetni ljudi ne mogu da dođu do izražaja. Nametnuta je igra u kojoj određene strukture koje su povezane s kriminalom diktiraju ono što mi vidimo na Cetinju", naglašava Krivokapić.




Foto : Screenshot