Nema novih oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj

hrvatska
U HRVATSKOJ je devet osoba zaraženo koronavirusom. Nema slučajeva novooboljelih, potvrdio je za N1 ministar Vili Beroš rano jutros.

Podsjetimo, kao što smo jučer objavili, deveta zaražena osoba je iz Varaždina. Ministar Beroš jučer je kazao kako je zadovoljan situacijom.

Zamolio građane da sami brinu o svom zdravlju

"Molimo građane da se sami brinemo o vlastitom zdravlju, da pratimo naputke, to je samoprotekcija. Jer kad brinemo za vlastito brinemo i javno zdravlje", rekao je Beroš.

Dodao je i da su objavljene i detaljne mjere za starije i bolesne sugrađane.

"Hvala medijima na prijenosu poruka, to je od iznimne važnosti", rekao je Beroš.

Dosad troje pozitivnih u Zagrebu i petero u Rijeci

"Iz klinike za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević' u Zagrebu potvrđena je još jedna oboljela osoba novim koronavirusom, što znači da je do sada u Republici Hrvatskoj
potvrđeno osmero oboljelih, a riječ je o bliskom kontaktu osobe iz Rijeke", rekli su u nedjelju ujutro iz Stožera civilne zaštite.

Radi se o osobi koja je bliski kontakt zaražene osobe iz Rijeke. Kako je dosad poznato, prva osoba koja je zaražena u Rijeci je čovjek u pedesetim godinama koji je radio u tvornici u Italiji, a nakon njega oboljeli su njegova žena i njezin brat. Druge dvije osobe su kćeri prvozaraženog i njegov šogor u kasnim dvadesetim godinama.

U Zagrebu je i dalje troje pozitivnih. Svi se osjećaju dobro.