Neobična ljepota Bosanke iz grada na Uni: Nije Emina, ali je izabrana među najljepše na svijetu

-
Djevojke koje žele kosu boje mrkvice odlično poznaju ovo lice, jer krasi farbu za kosu jednog poznatog svjetskog brenda.

Na Pinterestu i drugim društvenim mrežama, ako se ukuca 'red hair', redovno nju izbacuje u pretragama. Nije ni iz Irske ni iz Škotske. Dolazi iz Bihaća, ima 23 godine i zove se Asima Sefić.

Crvenokosa djevojka s plavim očima iz grada na Uni, nedavno je od strane "BrightSide", youtube kanala, koji ima 37 miliona pratitelja i 7 milijardi pregleda, proglašena jednom od najljepših djevojaka svijeta, sa neobičnom ljepotom. Kombinaciju ovakve boje kose i očiju ima tek 2% ljudi na svijetu.

Asima kaže da je gene povukla na baku sa očeve strane. Kako god, njen egzotični izgled su prepoznale brojne kuće koje se bave modelingom i pozvale ju da stane u njihove redove.

"U svijet modelinga sam ušla slučajno. Poslije poziva i odrađenih fotografija sa Majom Topčagić, mogu reći da sam ušla u svijet mode u kome sam već devet godina. Prve fotografije koje sam napravila sa njom su uspješne i dan danas, ispričala je ranije Asima.

Neobična ljepota ove skromne ljepotice našla se i na naslovnim stranama časopisa kao što su Vog i Dejli mejl.