Neopisiva tuga: Dječak Zejd iz Bužima preminuo u 15. mjesecu života - bolna poruka oca slama srca

asd
Tragedija koja se dogodila u utorak (4.10.2021) kada je nesretnim slučajem preminuo dječak Zejd Baltić u 15. mjesecu života u Bužimu.

Maleni dječak, igrajući se sa svojom sestrom, pronašao strani predmet i nažalost progutao ga. Nakon brze reagcije medicinskih osoba, nažalost malenom Zejdu nisu mogli pomoći.

Njegovo srce prestalo je da kuca. Dženaza namaz obavila se jučer (5.10.2021) na mezarju Jusufovići kod mekteba, a ispraćaj je bio ispred porodične kuće Baltiću.

Njegov otac, Fahrudin Baltić slomljenog srca, oglasio se na svom Facebook profilu i opisao tragediju koju je njegovu porodicu zadesila:

“Hvala Allahu na svakom stanju.

Dragi prijatelji, imamo potrebu da vam se ovako obratimo jer ne možemo svakom ponaosob odgovarati. Dobili smo stotine poziva i poruka, kako od bližnjih prijatelja i rodbine, tako i od osoba koje ni ne poznajemo. Molimo Uzvišenog Gospodara da vas sve nagradi sto ste izdvojili vremena i napisali rijeci utjehe za nas i našu porodicu.

Nas Zejd, Allahu hvala, nije bio bolestan. U pitanju je nesretan slučaj kada je igrajući se sa sestrom, našao neki predmet na podu i progutao ga. Allahovom odredbom taj predmet je završio u njegovim plućima i za njega nije bilo spasa. Allah najbolje zna zašto. Na vrijeme smo stigli u bolnicu, doktori su uz Allahovu pomoć uradili sve sto su mogli da spase njegov život, ali Allah je odlučio da nas iskuša.

Kad je preselio Ibrahim, malo dijete našeg voljenog Poslanika s.a.v.s. on je, a.s., izrekao riječi koje su utjeha roditeljima: “Oči plaču i srce je tužno, ali mi nećemo reći ništa drugo osim onoga čime je zadovoljan naš Gospodar.”

Mi smo zadovoljni Allahovom odredbom, i znamo da je nas Zejd sad na najljepšem mjestu.
Iskušenje kroz koje trenutno prolazimo je teško i molimo Boga da nam svaki trenutak olakša i da nas ruke našeg djeteta uvedu u Dzenet.” – napisao je Fahrudin Baltić.