Neretva MEDIA Regata ne odustaje!

regata

Nakon par izazovnih godina, kako zbog pandemije i globalne situacije u ekonomskom smislu, tako i zbog poteškoća u potpisivanju stalnih sponzorskih ugovora, ponosni smo da se u 2022. godini vraćamo svojoj vječitoj borbi za promociju i očuvanje Neretve i ljepota konjičke regije. Ove godine nam krila širi Grad Konjic na čelu sa gradonačelnikom Osmanom Ćatićem.

Kako je to javnost i navikla, jedan vikend u godini (17. i 18. juni 2022.) je namjenjen čistom adrenalinu i rekreaciji na zelenoj rijeci, kada se naši glasovi najšire i najglasnije čuju i kada sve što stidljivo radimo u ostalim mjesecima napokon postane vidljivo i cijenjeno. Kako ove godine ulazimo u zvanični kalendar Dana grada Konjica, te zajedno proslavljamo rast lokacije koju toliko cijenimo i volimo, želimo da se i naši učesnici osjete dobrodošlima.

Prošle godine, u okviru održavanja 6. Neretva MEDIA Regate, smo ugostili 24 medija na Neretvi koji su uživali u programu i druženju pored Neretve, a i na njoj. Ove godine očekujemo isti, ako ne i povećan broj, medija na rafting spustu od Glavatičeva do Džajića buka. Našim učesnicima obezbijeđen je smještaj, hrana i sve popratne aktivnosti Neretva MEDIA Regate, dok je zabava i širenje mreže poznanstava zagarantovana.

Neretva MEDIA Regata je reakcija udruženja građana “Zelena rijeka” na potrebe zaštite okoliša i prirode, te se, kroz održavanje regate, planira skrenuti pažnja javnosti na sve veću potrebu zaštite i educiranja o načinima očuvanja životne sredine, naročito vodenih površina.

Održavanje Neretva MEDIA Regate će skrenuti pažnju javnosti na trenutno stanje rijeke, aktivnosti koje se dešavaju na ovom području, te eventualna poboljšanja u zaštiti flore i faune. Planirano je da učesnici ovog takmičenja budu predstavnici svih medija sa prostora Bosne i Hercegovine koji će se takmičiti u rafting spustu niz rijeku Neretvu. Zadatak takmičara je da što prije završe spust, na relaciji od Glavatičeva do Džajića buka (cca 18km vodene dužine). Predviđeno je da svakim čamcem upravlja posada od 6 članova (po dva predstavnika iz tri različita medija) sa profesionalnim skipperom, koji će biti zadužen za siguran spust i podršku takmičarima.

Za više informacija o samom događaju i udruženju posjetite web stranicu www.zelenarijeka.ba.