Nermin je prije 9 dana brutalno pretukao Nizamu: Kada je pobjegla, prijetio je njoj, porodici i prijateljicama

.
Nermin Sulejmanović (35) jučer je u Gradačcu likvidirao tri osobe, tri ranio, a onda oduzeo svoj život.

 

Likvidirao je nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović, zatim Džengiz Ondera i Onder Denisa, oca i sina, oboje su turski državljani.

Teško ranjena je još žena i njoj se bore za život. Takođe, ranjeni su policajac Husein Kotorić i muškarac Nedim Pamuković.

Sulejmanović je svoj zločin prenosio uživo na društvenim mrežama.

Za Nizamu Hećimović je drama trajala nekoliko dana. Kako se može pročitati iz odluke kojom Općinski sud u Gradačcu i sudija Lejla Numanović odbijaju prijedlog MUP-a TK da se Nerminu zabrani prilazak, Nizama je brutalno pretučena 03.08. u porodičnoj kući.

Nermin je u porodičnoj kući u Gradačcu, u kojoj živi sa nevjenčanom suprugom Hećimović Nizamom i maloljetnim djetetom starosti devet mjeseci, svjestan da drskim, bezobzirnim ponašanjem ugrožava mir i tjelesnu cjelovitost člana svoje porodice sa kojim živim u zajedničkom domaćinstu, tako što je upotrebom fizičke snage prema supruzi Hećimović Nizami, istoj zadao nekoliko udaraca po raznim dijelovima tijela od kojih je Nizama zadobila vidljive povrede (podlive) u predjelu lica i drugih dijelova tijela.

Nizama je sutradan u policijskoj stanici Gradačac prijavila nasilnog Nermina, a njeni podlivi su bili jasno vidljivi.

Nakon prijave, Nizama je zbog straha, ugroženosti i uznemirenosti iskoristila odsutnost Nermina, i sa svojim djetetom napustila njihovu porodičnu kuću.

Nermin kada je shvatio da je Nizama pobjegla od njega, počeo je zvati na mobitel i upućivati prijetnje, vršio pritisak, kako prema Nizami, tako i prema njenoj familiji i prijateljicama.

Dana 07.08., prilikom davanja izjave u prostorijama PU Gradačac, Nizama nije htjela davati izjavu u vezi događaja koji je prijavila iz razloga što bi to pogoršalo nastalu situaciju sa njenim nasilnim nevjenčanim suprugom Sulejmanović Nerminom.

Nizama je htjela da mu se izrekne zaštitna mjera “Zabrana približavanja žrtvi nasilja, uznemiravanja, uhođenja osobe izloženih nasilju”, imajući u vidu da je osoba nasilna, sprema da ponovo fizički napadne ako je sretne.

Općinski sud u Gradačcu i sudija Lejla Numanović je nakon svega ovog odlučila da se odbije prijedlog MUP-a TK i da se Nerminu Sulejmanoviću ne zabrani približavanje Nizami Hećimović.