Nermin Ogrešević o napadu na košarkaša Azura Terzića: Podržavamo zahtjeve porodice

sa

Nermin Ogrešević komentirao je slučaj stravičnog napada na mladog košarkaša Azura Terzića u Cazinu.

Predsjednik NES-a je u objavi na Facebooku napisao:

Nermin Ogrešević: Institucije moraju raditi svoj posao

Institucije moraju raditi svoj posao. Slučaj stradanja Azura Terzića mora biti službeno okarakterisan.

S premijerom USK Mustafom Ružnićem danas sam obavio još jedan od razgovora sa našim sugrađaninom Saudom Terzićem, ocem stradalog košarkaša Azura Terzića. Još jednom smo izrazili punu podršku porodici Terzić i Azurovom zdravstvenom oporavku.

Najviše riječi bilo je o nezadovoljstvu samom istragom, odnosno kašnjenju svih informacija o istoj. Zahtjev Sauda Terzića da se ovaj slučaj napokon zvanično okarakteriše i službeno naslovi podržavamo u svakom slučaju.

Azurov oporavak je prioritet

Institucije moraju raditi svoj posao ne čekajući pritisak javnosti ili lokalnih zajednica da to učine. Ukoliko se stvari nastave odvijati po istoj matrici, porodici Terzić bit će pružena pravna, službena i svaka druga podrška da ovaj slučaj bude stavljen i pred Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH.

Ono mora reagirati u pravcu da potakne rad KT USK, pa čak i u pravcu izuzimanja ovog slučaja od Tužilaštva Unsko-sanskog kantona od strane Glavnog federalnog tužioca.

Azurov oporavak je jednako tako prioritet. Ima svaki vid podrške na tom putu i kada je u pitanju Grad Cazin, koji je otvoren i na raspolaganju od prvoga dana, ali i nadalje, koliko god to bude trebalo”, naveo je Ogrešević.