NES i Nezavisni blok grade strateško partnerstvo za izbore

Nermin
Delegacija novoosnovane stranke Narodni evropski savez (NES) koju je predvodio Nermin Ogrešević, predsjednik ove stranke i gradonačelnik Cazina, sastala se, kako saznaje portal Cazin.net, juče u Centrali Nezavisnog bloka u Sarajevu sa delegacijom ove stranke, koju je predvodio predsjednik NB-a Senad Šepić.

Ovaj sastanak je potvrda ranijih najava da lideri ovih stranaka žele političko okrupnjavanje i zajednički nastup opozicije kako bi građanima u BiH ponudili realnu alternativu, i na izborima 2022. preuzeli vlast na svim nivoima u BiH.

Nermin Ogrešević je već peti mandat na čelu Grada Cazina i pokazao je velike rezultate na ovoj poziciji. Cazin je učinio najljepšim i danas, najrazvijenijim gradom u USK i šire. Priznaju mu to i oni koji ga vole i podržavaju i oni koji su protiv njega, ne samo u USK, nego i šire.

Senad Šepić je političar koji dosad nije bio operativno vezan za lokalni nivo vlasti, ali je na državnom nivou, pa i međunarodnom planu vrlo uspješno obavljao posao i prepoznat je kao umjeren političar koji se dosljedno bori za ravnomjeran razvoj i ulaganje na prostor cijele BiH.

Godinama je bio najaktivniji zastupnik u Parlamentu, sa najviše inicijativa, zakona i rješenja.

Zbog nedovoljno izgrađene veze sa lokalnim nivoom i bazom, veliki dio ovih rješenja nije mogao doživjeti puni uspjeh.

Upravo i zato bi sinergija ove dvije snage u budućnosti, mogla značajno ojačati poziciju i pokrenuti zamah u razvoju Krajine i cijele BiH, koja donosi nove pozitivne vjetrove na bh. političkoj sceni.

Da li će ovo savezništvo rezultirati koalicijom, ujedinjenjem ili u nekoj drugoj formi zbližiti i povezati ove političke stranke ostaje da se vidi, ali je svakako značajno ohrabrenje da političari u BiH, a u ovom slučaju i krajiški lideri djeluju zajedno i tako vraćaju nadu narodu da je promjena nabolje moguća i da se dostojanstven život i standard zbog kojeg Krajišnici najviše napuštaju svoje domove i odlaze, najčešće u zemlje EU, može izgraditi ovdje, u svojoj Krajini i državi Bosni i Hercegovini.

Na sastanku su, kako smo saznali učestvovali i ibrahim Hadžibajrić, potpredsjednik NES-a i načelnik sarajevske općine Stari Grad, kao i Nijaz Kadirić, predsjednik Kantonalnog odbora NB i ministar u Vladi USK.