Nešić: Iznenadilo me što su nam saopćili da je Dodik rekao da će se vratiti u Institucije BiH

.
Vidjet ćemo šta će donijeti Narodna skupština RS 1. februara, koje odluke. Da li će van snage staviti zaključke o nesudjelovanju u radu institucija BiH, rekao je Nešić nakon sastanka u zgradi Evropske unije

 

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić je kazao, nakon sastanka u zgradi Delegacije Evropske unije sa Metjuom Palmerom (Matthew Palmer) i Angelinom Ajhorst (Eichhorst), da je danas čuo da međunarodna zajednica ima neskriveni optimizam, "smatraju da su proces doveli do kraja i da su stigli do pozitivnog ishoda“.

- Isto tako me iznenadilo ono što su nam danas saopćili da je Milorad Dodik rekao da će da se vrati u institucije BiH. Vidjet ćemo na koji način to misli da uradi. Vidjet ćemo šta će donijeti Narodna skupština RS 1. februara, koje odluke. Da li će van snage staviti zaključke o nesudjelovanju u radu institucija BiH - kazao je Nešić.

Dodao je da su čuli da će Ustav BiH doživjeti "kozmetičke promjene“, da će RS ostati jedna izborna jedinica iz koje će se birati jedan član Predsjedništva bez prefiksa srpski.

Kazao je da je za DNS to prihvatljivo, da bude jedan član bez prefiksa srpski i da RS bude jedna izborna jedinica.