Nešić: Narode moj, ja ću biti tvoj novi vođa ako budeš zaslužio da te ja vodim!

.
Satirični tekst

 

„Narode moj, ja kao naš najveći patriota i najčestitiji izdanak našeg roda u ovom vijeku, spreman sam da budem tvoj novi vođa, al' ti prvo moraš zaslužiti da te ja vodim. A ja sam odavno zaslužio da preuzmem kormilo ovog našeg narodnog broda, al' su me stalno sputavali i još uvijek me spotiču mnogi koji neće da se ja prihvatim kormila naše slavne lađe, koja decenijama propada jer njome upravljaju kojekakve vucibatine, od zla oca i od gore majke! Ali, narode moj, ti se iz ovog živog blata možeš izvući ako na glasačkom listiću upišeš svoj krst u kvadrat ispred mog imena i prezimena: samo tako, narode moj, ti možeš zaslužiti priliku da te ja vodim u bolje sutra i prekosutra, a i mnogo dalje, podvižnički noseći tvoj krst sa glasačkog listića na mojim leđima“, poručio je Nenad Nešić, predsjednik DNS-a i kandidat te stranke za srpskog člana Predsjedništva BiH. 

„Ovakvog vođu k'o što sam ja neće ni vlast ni opozicija: znaju oni da sam jedini ja ovdje od Svevišnjeg poslat da tebe, narode moj, spasem od sopstvene propasti u koju te vodi nenarodna vlast i još nenarodnija opozicija. A narodna poslovica lijepo kaže kako triput Bog pomaže, pa nije slučajno što se moj pokret zove Treći put, jer primamo pomoć Gospodnju. Glas sa neba meni se javio jedne besane noći, ovim riječima: Časni, neustrašivi Nenade, ti si predodređen da spaseš i tvoj narod i ostale narode od iskvarenih političkih fariseja, jer si se svojim nesebičnim postupcima izdigao iz duhovno-političkog i materijalnog siromaštva u koje su te oni pokušali okovati! Zbaci okove, Nenade, pa pođi da budeš vjera i nada blagočestivom narodu! Kad sam čuo ove riječi, narode moj, ust'o sam iz kreveta, stao pred ogledalo i u njemu istog trenutka prepoznao sebe, tvog novog vođu!“, naveo je Nešić, prepričavajući svoj duhovno-politički preobražaj.

„Eto, tako sam spoznao da je samo Božije proviđenje htjelo da se ja još prije toga počnem duhovno i materijalno uzdizati u ovom licemjernom političkom svijetu: pa, ja sam narodnim parama asfaltirao puteve cijelom narodu, ne praveć' pitanje kol'ko je ko kome i šta platio, blagosloveno su radile firme u vlasništvu moje porodice i mojih kumova i prijatelja sa lijepim prihodima, dijelio sam priloge narodu i kad su izbori i kad nisu. A duhovno sam se maksimalno uzdigao kad sam vidio da sitne duše 'oće da me spriječe da postanem novi narodni vođa: kad im to nije pošlo za rukom, sada me i fizički proganjaju sa bezbožničkim optužbama da trgujem drogom, perem pare i činim kojekakve đavolje rabote. A svi vjerni ljudi koji me makar malo poznaju, dobro znaju da ja za svog svetačkog života ni čarape nisam opr'o, a da od bijelog praha prepoznajem samo bijelo brašno od koga sebi malo bijelog hljeba priuštim kad nisam na dijeti, to jest kad ne postim. Svima koji su slijepi pred klevetama koje o meni smišljaju bezbožnici, ja ću pomoći da progledaju: da uvide kol'ko ja smetam beščasnim ljudima i njihovim ambicijama da budu lažni bogovi, pored mene istinitog, jednog i jedinog. A kad me tak'og jedinog i vi prepoznate, uznesite se prema meni i prinesite mi glasove svoje na izborima, jer samo tako možete zaslužiti da vas ja vodim u dobru i u zlu. A ako nećete, onda ćete svi brzo otići dođavola, a tada vas čak ni ja neću moći spasit' !“, poručio je Nešić.

Tekst je satiričnog karaktera