Nešić pozvao Heleza da podnese ostavku: Dodik te postavio na mjesto ministra

helez
Nešić pozvao Heleza da podnese ostavku: Dodik te postavio na mjesto ministra

 

– Od sinoć su me zvali brojni građani, uznemireni i uplašeni Helezovom izjavom o nekakvim planovima za obračun sa RS.

Kao ministar sigurnosti koji ima obavezu da zaštiti građane od svakog vida nesigurnosti, očekujem da reaguju nadležna tužilaštva i policijske agencije i da utvrde ko je i kakve je to planove krojio, te da sankcionišu Helezovo širenje straha, panike i mržnje.

Pozivam Heleza da pokaže principijelnost i podnese ostavku, ukoliko mu se ne dopadaju legitimni politički stavovi iz Republike Srpske.

Podsjetit ću Heleza da ga je za ministra izabrao Milorad Dodik, pa kada već toliko ne voli Dodika evo mu prilike da pokaže otklon i kaže da neće da bude sa njim u koaliciji. Sve drugo je isprazna demagogija neodgovornog političara koji prije svega laže svoje birače. I nije naš problem što njih laže, ali nećemo dozvoliti da unosi nesigurnost i strah među građane.

Narodna skupština RS ima legitimno pravo da zaštiti Dejtonski mirovni sporazum i Ustav BiH od političkog nasilja onih koji su umislili da je Ustavni sud BiH njihovo oruđe za prekrajanje ustavnog uređenja, kao i majorizaciju srpskog i hrvatskog naroda.

BiH ne ruši ni Republika Srpska niti njena Narodna skupština, nego je upravo ruše oni koji je “brane”.

Ruše je svaki put kada udare na konstitutivnost naroda i entiteta, a udarili su nebrojeno puta, i kada manifestuju svoju želju za dominacijom. BiH ima onoliko koliko se svi u njoj osjećaju komotno i ravnopravno, i ona može postojati samo na bazi dejtonske konstitutivnosti tri naroda i dva entiteta. To što Helez umišlja da je njegov i vijekovni grunt naših predaka, to može okačiti mačku o rep. Njegovo je samo ono što su mu ostavili njegovi preci – napisao je Nešić.

Podsjećamo, Helez se oglasio povodom posljednjih odluka NSRS kojim se vrši direktran udar na Ustav BiH i Dejtonski mirovni sporazum.