Crna 24 sata u Cazinu: U tri saobraćajne nesreće dva lica lakše, a jedno teže povrijeđeno

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -3 stepena Celzijusa. Vodostaj Mutnice je u blagom padu i iznosi 89,00 cm.

Policijska stanica Cazin zabilježila je u protekla 24 sata tri intervencije kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju.

Na lokalnom putu u Gornjoj Barskoj došlo je do udara 1 m/v u pješaka, pri čemu je pješak zadobio lakše tjelesne povrede (LTP).

U saobraćajnoj nesreći na R403b, Crnaja, učestvovala su 2 m/v, na kojima je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Na M42 na Skokovima prilikom slijetanja 1 m/v s puta jedno lice zadobilo je lakše (LTP), a drugo teže tjelesne povrede (TTP).

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 58  pacijenata, a sanitet je korišten tri puta.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan. Nema planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

BIHAMK izdvaja dionice gdje je zbog sanacionih radova izmjenjen režim saobraćaja: dionica autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, dionica autoputa Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i magistralne puteve: M-17 Mostar-Čapljina, M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Olovo-Kladanj.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.