"Nestali" kuhar iz Beograda uhapšen u Sloveniji zbog šverca droge

dejan
Dejan Markus, zvijezda TV emisija čija je sestra prije nekoliko dana objelodanila na Facebooku da joj se nije javio od 6. februara, uhapšen je 7. februara u Sloveniji nakon što su slovenački policajci u njegovom automobilu pronašli veću količinu droge u bocama, piše Jutarnji list.

Kako saznaje Jutarnji.hr, Markus je 7. februara prešao hrvatsku granicu i ušao u Sloveniju.

U automobilu je imao pravi mali “bingo”, koji su otkrili slovenački policajci u pretresu vozila.

Iz pouzdanih izvora "Jutarnji.hr" saznaje da je Markus prevozio tri litra amfetamina u bocama u obliku onih za ulje, a pronađene su prilikom pretresa.

Odmah su mu stavljene lisice na ruke i odveden je u policijsku stanicu, a s obzirom na to da je riječ o stranom državljaninu, određen mu je pritvor.

"Da li je drogu u Sloveniju unio iz Hrvatske, pa ju je namjeravao dati nekom dileru ili krajnjim korisnicima, nije poznato. Takođe, nepoznato je odakle mu droga i da li je imao saučesnike", piše ovaj list.

Njegova sestra ne može doći sebi od šoka jer je vijest o bratovu hapšenju saznala iz medija.

"Uhapšen sa drogom? Ne mogu da vjerujem da bi moj brat bio tolika budaletina. Pa on i ne puši. Ako je pritvoren, zar nema pravo na poziv? Ako je zaista pritvoren, ne mogu vjerovati da bi bio toliko bezosjećajan da nije obavijestio svoju porodicu. Ne znam šta da mislim, jer od petka, otkad je nestao, život nam se pretvorio u rasulo", rekla je Markusova sestra za Jutarnji.hr.