Nestali muškarac nađen mrtav u Vrbasu

m
Desimir Tomašević nestao prije 10 dana


Desimir Tomašević (50) iz Karanovca kod Banje Luke, koji je nestao prije deset dana, nađen je mrtav u rijeci Vrbas kod mosta u Crnoj rijeci.

Kako saznajemo tijelo su juče na jednoj stijeni u Vrbasu uočili ribolovci koji su odmah alarmirali policiju.

Na teren je upućen ronilački tim koji je tijelo izvukao iz vode. Po nalogu Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci biće urađena obdukcija tijela kako bi se utvrdio uzrok smrti.

- PU Mrkonjić Grad juče je oko 10 časova prijavljeno da se u kanjonu rijeke Vrbas, u mjestu Crna Rijeka nalazi beživotno tijelo. Na licu mjesta događaja izvršen je uviđaj od strane dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i policijskih službenika Policijske uprave Mrkonjić Grad. Identifikacijom leša utvrđeno da se radi o licu D.T. iz Karanovca, čiji je nestanak prijavljen Policijskoj upravi Banja Luka - saopšteno je iz PU Mrkonjić Grad.

Tomašević je nestao 8. decembra. Posljednji put je viđen oko 11 časova ispred porodične kuće u Karanovcu kod Banje Luke i od tada mu se izgubio svaki trag.

Porodica i policija odmah su organizovali potragu, koja je nažalost okončana tragičnim ishodom. U akciji potrage učestovali su pripadnici PU Banja Luka i Mrkonjić Grad, te pripadnici Specijalne antiteroristicke jedinice (SAJ) MUP-a RS i Ronilački klub "Gnjurac" iz Laktaša.