Nešto drugačiji beogradski masovni protesti: Tunel laži Aleksandra Vučića

Masovni protesti uz Beogradu, koji se već izvjesno vrijeme odvijaju svake subote, a na kojima svaki put na ulice izađe desetine hiljada Beograđana, sinoć su se preselili na nešto drugačiju lokaciju.

Budući da je tema okupljanja bio je „tunel laži“ a zbog "svih laži aktuelnog režima i predsjednika Aleksandra Vučića“, kako je to stajalo na plakatima, centralno mjesto protestne rute je bio Terazijski tunel u srbijanskoj metropoli, prenosi Klix.ba.

Okupljeni na protestu koji se i dalje održava pod nazivom "Jedan od pet miliona“ u Terazijskom tunelu koji su nazvali "Vučićev tunel laži“ lijepili su naljepnice ispisane obećanjima predsjednika Srbije koja nije ispunio.

Među naljepnicama kojima je tunel oblijepljen su bile i izjave Vučića poput "u predstojećim reformama penzioneri neće platiti ni jedan jedini dinar“, "od Tenisa očekujte 500.000 svinja do početka 2016.godine“, „i rješenju za Kosovo govorit ću krajem marta, najkasnije početkom aprila imat ću dovoljno hrabrosti o tome da govorim“ što je izjava iz 2018. godine. Ispod svake izjave napisano je "laž“.

Također, ispred Skupštine Srbije, razvijeni su transparenti sa natpisima: "počelo je“ i "Sloboda=istina+pravda“.

Osim kreativnosti demonstranata, pokazana je i odlučna volja za promjenama, no u kojoj mjeri će to poljuljati režim ostaje da se vidi.