NETAČNA TEORIJA: 5G ne izaziva koronavirus! (DEMANTIJ)

dkjfhsdkhfsdkfjkd
Demant na ranije prenesenu teoriju Tomasa Kouana o tome kako je koronavirus prouzrokovan od 5G mreže, koja je kružila po medijima zadnjih dana, obzirom da se javnosti šalje pogrešna slika. Ostanite kući i pratite službene informacije koje redovno dobijamo iz Kantonalne bolnice, Ministarstva zdravstva i ostalih institucija i stručnjaka koji imaju legitimitet da govore o temi koronavirusa.

 

"Doktor Tomas Kouan tvrdi da su virusi povezani sa elektromagnetnim poljima i da trenutna pandemija koronavirusa ima veze sa uvođenjem 5G tehnologije.

Vuhan, grad koji je u Kini najviše pogođen koronavirusom, prvi je grad koji je bio potpuno pokriven 5G tehnologijom, što za ovog stručnjaka znači da je reč o vrlo opasnoj tehnologiji za čoveka.

Prema njegovim rečima, velike epidemije izbijaju uvek kada se uvodi neka nova tehnologija i to potkrepljuje primerima španske groznice, hongkonškog gripa i koronavirusa."

Riječ je o dezinformaciji, naravno. Platforma Raskrinkavanje.ba je radila istraživanje o ovom članku i došla do saznanja da se radi o pseudonauci, teoriji zavjere, ili najbolje rečeno lažnoj vijesti.

Vijest je prenijelo 10ak medija sa područja Balkana, a uslijed naše nepažnje, i portal Cazin.NET.

https://www.cazin.net/magazin/otkrice-doktora-tomasa-kouana-5g-mreza-izaziva-koronu

Mi se izvinjavamo na ovom užasnom propustu koji se desio, te objavljujemo demant na članak. Širenje lažnih vijesti je nešto s čim se nova upravljačka struktura portala bori i na šta ukazuje, ali ponekad se jednostavno dese neki propusti koje, kao u ovom slučaju, nismo mogli spriječiti. Članak je uklonjen, a čitateljima poručujemo da ne vjeruju u ovakve i slične teorije, te da pažljivo prate šta čitaju, ali i prijavljuju objave ovakvog tipa platformi Raskrinkavanje.ba, koja se upravo bavi ovom tematikom.

Ostanite kući i pratite službene informacije koje redovno dobijamo iz Kantonalne bolnice, Ministarstva zdravstva i ostalih institucija i stručnjaka koji imaju legitimitet da govore o temi koronavirusa.