Neviđeno dosad u USK: Svi uposlenici jedinstveni u podršci ministru Kadiriću i traže od politike da ga ne dira

Nnn

Neobične i rijetke su situacije u našem kantonu u kojima jednom ministru daju podršku svi njegovi uposlenici, bez obzira na političke pozadine i ciljeve. 

Takav se slučaj desio danas i naš portal je u posjedu pisma podrške uposlenika Ministarstva privrede USK u kojem uposlenici daju punu podršku ministru Nijazu Kadiriću da politika razmotri i u interesu ovoga ministarstva i kantona uvaži njihov stav i omogući da ministar Kadirić nastavi i dalje obnašati ovu poziciju, kako bi se nastavili brojni pozitivni projekti koje je u proteklom periodu radilo ovo ministarstvo s njim na čelu. 

Pismo uposlenika Ministarstva privrede koje je upućeno premijeru USK Ružniću, te rukovodstvu Nezavisnog bloka čiji je Nijaz Kadirić kadar i prijedlog. Kako smo saznali, organi Nezavisnog bloka su također dali podršku Kadiriću, koji je i predsjednik ove stranke na USK, ali se zadnjih dana pojavio i privatni prijedlog za ministra u ovom ministarstvu, kandidat zastupnika Nisveta Jusića, koji uvjetuje svoju podršku skupštinskoj većini imenovanjem njegovog privatnog kadra. Hoće li premijer Ružnić pristati na ove ucjene ili će uvažiti odluke partnera, kao i stavove uposlenika ovoga ministarstva znaćemo uskoro.