Nevjerovatno: Policija snimila istog vozača radarom dva puta u samo dva sata

.

Jedan vozač, kretao se brzinom od 182 km/h u smjeru Tunela Karavanke, prema podacima policije. Iznenađujuće, isti vozač uhvaćen je samo dva sata kasnije, vozeći brže od dopuštenog u suprotnom smjeru.

Slovenska policija, naime suočila se s nekoliko slučajeva neodgovorne vožnje, a među uhvaćenima su i vozači iz Bosne i Hercegovine.

Ukupno tri strana vozača uhvaćena su u prebrzoj vožnji na istom području. Ova opasna praksa rezultirala je visokim kaznama i naglašava potrebu za poštovanjem prometnih pravila.

Policija na području Gorenjske evidentirala je dva slučaja vozača koji su znatno prekoračili dopuštene brzine, s jednim od njih koji je postao rekorder vozeći čak 186 km/h, dok je ograničenje bilo 110 km/h. Kazna za ovu vrstu prekršaja iznosi 1200 eura i devet kaznenih bodova, što je rezultiralo ukupnom kaznom od 2400 eura i 18 kaznenih bodova za vozača.

Policija upozorava na važnost pridržavanja ograničenja brzine, ističući da su neprilagođena brzina i nedostatak sigurnosnog razmaka i dalje glavni uzroci saobraćajnih nesreća s teškim posljedicama.

U tri odvojena slučaja, vozači su uhvaćeni zbog kršenja saobraćajnih pravila, što je rezultiralo visokim novčanim kaznama i oduzimanjem vozačkih dozvola.