Nevrijeme pogodilo Crnogorsko primorje: Oborena stabla, stubovi od struje, more "odnijelo" plažni mobilijar...

Kako su meteorolozi i najavili, nevrijeme je tokom noći i rano jutros zahvatilo dijelove Crne Gore. Rano jutros, nešto prije tri sata, olujni vjetar zahvatio je Boku i ostatak primorja.

Kako su meteorolozi i najavili, nevrijeme je tokom noći i rano jutros zahvatilo dijelove Crne Gore. Rano jutros, nešto prije tri sata, olujni vjetar zahvatio je Boku i ostatak primorja.

U Herceg-Novom pijavica je „zakačila“ Meljine, Pode i Kamenare, gdje su najveća oštećenja na kućama, objektima i stablima.

 Potpuno je demolirana pumpna stanica, kvantaška pijaca, velika su oštećenja i na Vatrogasnom domu, porušeni su bilbordi, stambeni objekt je stradao iznad Bolnice Meljine, kao i ograda bolnice. Više ne postoji ni autopraonica, kod parkinga bivše zgrade Prvoborca, čiji su elementi završili u potoku Nemila - kazala je načelnica Komunalne policije Marija Andrić, a potvrđuju i dežurni u Službi zaštite i spašavanja u Meljinama.

Vjetar je okrenuo na krov i dva automobila, a nezvanično, jedan mještanin je povrijeđen. Dosta stabala i granja je polomljeno i završilo na putu, pa komunalci i Služba zaštite imaju pune ruke posla i od jutros su intervenirali već sedam puta. 

cg n.jpg

U Podima je, kako prenosi radio "Jadran", vjetar otkrio tri kuće, a krovovi su najviše stradali i u Kamenarima, gdje je pao i stub od struje. Bez napajanja su ostali neki dijelovi općine, pa struje jutros nema ni u Žvinjama.

Komunalna policija je stalno u obilasku terena, prima pozive građana na broj 19800. Kako je kazala Marija Andrić, taj broj je aktivan stalno za prijavu oštećenja. 

Srećom, pijavica nije zakačila Škver i Gradsku luku. Prema riječima direktora Agencije za gazdovanje lukom Bože Ukropine, nekoliko brodova je došlo da se skloni u toku noći. 

Loše vrijeme prati i učesnike regate Cavtat - Herceg-Novi, koja treba početi u 9, a da svi brodovi dođu do Novog od 15 do 18 sati.