Nevrijeme pogodilo dijelove Hrvatske, obilna kiša izazvala poplave

Jučer je od 17.30 sati, te tokom noći na utorak grad Zagreb i dijelove Zagrebačke županije zahvatilo kišno nevrijeme koje je uzrokovalo plavljenja brojnih objekata i intervencije vatrogasaca, javlja Anadolu Agency (AA).

Uz Zagreb, nevrijeme je zahvatilo i okolna mjesta: Zaprešić, Sveta Nedelja, Jastrebarsko, Velika Gorica, priopćilo je Ravnateljstvo civilne zaštite, prenosi Fokus.ba.

Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je više stotina poziva građana. U većini događaja radilo se o ugrožavanju prometa (velika količina vode na kolniku), začepljivanju odvodnih kanala, poplavljivanju podrumskih stanova, podrumskih prostorija obiteljskih kuća i poslovnih prostorija te dvorišta.

Vatrogasci su imali oko 150 intervencija na području grada Zagreba i oko 40-tak intervencija na području Zagrebačke županije.

U Zagrebu su za promet bili zatvoreni podvožnjaci u Čulinečkoj i Škorpikovoj ulici.

U Zagrebu je također kod retencije “Štefanovec“ zbog izlijevanja vode za promet zatvorena cesta, dok se na Branovečkoj cesti odronila zemlja te se promet odvija otežano uz naknadno postavljenu signalizaciju.