Nezadovoljstvo roditelja OŠ Cazin 1 raste i nakon zabrane okupljanja: Nema maturalca, ni defilea, a po svjedočanstva moraju na Gnjilavac

asd
Situacija sa otvaranjem i stavljanjem u funkciju OŠ Cazin 1, koja je proizvela dosta nezadovoljstva proteklih sedmica i mjeseci se još ne smiruje.

Iako je planirano mirno okupljanje i javni protest kojeg su roditelji željeli organizirati i usmjeriti protiv gradonačelnika Ogreševića, javne uprave i izvodjača radova koji su povezani sa njiima, zabranjeno od strane policije i drugih nadležnih organa, roditelji nastavljaju sa iskazovanjem nezadovoljstva i traže odgovore zašto se, zbog neodgovornog ponašanja nadležnih vlasti u Cazinu i USK, njihovoj djeci uskraćuje ono što sva druga djeca i učenici imaju, a sve zbog netransparentnog rada i probijanja svih rokova za završetak ovoga objekta. 

“Moram ja reći što mi se već neko vrijeme vrti po glavi...

Moj sin je učenik završnog razreda osnovne škole "Cazin l". 

Moj mali maturant, kao i njegovi drugovi i drugarice iz školskih klupa će izgleda ostati bez sveg onog što obilježava završetak jednog poglavlja u životu.

Na maturalac nije išao, radi ove situacije sa Coronom, iz istog razloga nije imao ni maturalnu zabavu, pa ni defile kroz grad.

I ne bi to bilo ništa čudno da ne čujem i ne vidim da su ostali maturanti obilježili svoj dan kako treba. Samo naši ništa....

Da li je to do učenika, roditelja, razrednika ili direktora škole? 

Može li se na neki način popraviti, da bar imaju neki izlet i defile gradom?”- upitala je majka jednog od učenika OŠ Cazin. 

Zatim je, u drugoj objavi danas, komentarisala i uputila javno pitanje: 

“Danas smo dobili obavijest da će podjela svjedočanstava za naše odjeljenje biti u petak u 12 i 30 u PŠ" Gnjilavac". 

Pozvani su i roditelji.
Da mi je znati čije je ovo maslo?

Moje dijete nikad nije išlo na Gnjilavac u OŠ, nikad neće ni ići. 

Da se razumijemo ne potcjenjujem školi, niti koga drugog. Krivo mi je što pored nove zgrade u centru grada moramo ići na Gnjilavac.

Moje dijete se vodi u školi Cazin I, a ne Gnjilavac.”

Cijela ova situacija je već dosad nanijela veliku štetu i učenicima i njihovim roditeljima, ali i našem gradu u cjelosti, a posebno zbog činjenice da se u vremenu u kojem živimo gradjanima zabranjuju javna okupljanja zbog izražavanja stava o za njih važnim pitanjima. 

Grad koji želi napredak i razvoj i da u njemu mladi grade svoju budućnost i ostaju, sebi takvo nešto ne smije dozvoljavati i nadamo se da će to ubrzo oni koji odlučuju i konačno shvatiti i mijenjati svoj odnos prema ljudima koje predvode i u čije ime donose odluke. 


Foto: Husein B.