Nezadovoljstvo stanovnika Sanskog Mosta

d
- Prema riječima mještana, nije im jasno šta se čisti iz korita rijeke s obzirom da na ovoj lokaciji nisu zabilježene poplave, a izvedenim radovima, kako kažu, uništeno je korito rijeke, uklonjena stabla te onemogućen prilaz vodi...

Nakon što su katastrofalne poplave, ne tako davne 2014. godine, napravile ogromne štete širom BiH, mnoge lokalne zajednice išle su sa zahtjevom prema Agenciji za vodno područje rijeke Save, kako bi svoja riječna korita uredila te smanjile rizik od novih šteta.

Jedan od takvih projekata upravo se provodi i u MZ Sanica gdje se na lokalitetu Vrelo uređuje korito i obale rijeke Sanice.

Međutim ulazak bagera u vodu, izazvao je revolt kod mještana koji su preko društvenih mreža pokrenuli kampanju kojom žele kako tvrde zaštiti svoju rijeku od devastacije.

Na ovom popularnom izletištu, koje posjećuju broji domaći gosti ali strani turisti, dosad nije bilo poplava, pa su radovi, koji se izvode u dužini od jednog kilometra, potpuno nepotrebni, ističu nezadovoljni mještani.