Nezavisni blok Cazin: Smanjite velike gužve pred CIPS-om, uvedite elektronske prijave i posebne šaltere za dijasporu

.
Nezavisni blok Cazin poziva nadležne institucije od grada Cazina, preko kantonalnog, do državnog nivoa, da osiguraju elektronske prijave termina za dokumenta u Cazinu i na druge tehničke načine olakšaju podizanje dokumenata i smanje velike gužve pred CIPS-om.

Neprihvatljivo je da se u ovom vremenu, ljetnih vrućina, digitalizacije i modernih tehnologija, građane maltretira u dugim redovima da bi predali ili podigli svoje lične dokumente. Dodatno ovo predstavlja veliki problem u ovom periodu pandemije i potrebe pridržavanja mjera i distance. 

 

Posebno su ove gužve izražene u ovom ljetnom periodu, kada je veliki broj naših građana koji rade i žive vani, a nalaze se na godišnjem odmoru u Cazinu, primoran da satima stoji u redovima i, umjesto da godišnji provedu sa svojim porodicama, u redovima čekaju na svoj termin i dokumenta.

 

Podsjećamo da je Nezavisni blok u svojim mjerama politike za dijasporu još 2017. godine, predložio uvođenje posebnih šaltera za dijasporu, radno vrijeme u dvije smjene, kao i vikendima kako bi se smanjile gužve i pomoglo našim ljudima.

 

Zato, pozivamo sve nadležne da ovo hitno osiguraju u Cazinu, ali i svim drugim općinama i gradovima Unsko-sanskog kantona.