Nezavisni blok: Plaćanje vatrometa u vremenu velikih poskupljenja je nepotrebno- smanjite cijene vode i odvoza smeća u Cazinu

232323

 

Organizacija vatrometa i trošenje desetina hiljada KM u te svrhe u ovoj godini i u situaciji galopirajućih poskupljenja životinih namirnica i gubitka radnih mjesta, pokazuje da je aktuelna vlast u Cazinu izgubila osjećaj za vrijeme i stanje u kojem se nalaze njeni građani- poručili su u saopćenju za javnost iz Gradskog odbora Nezavisnog bloka Cazin.

 

Posebno je ovo sramno i bode u oči, kad znamo da je vladajuća većina Asda- sadašnji NES stranka izglasala odluke o povećanju komunalnih usluga, odvoza smeća za 50 posto, a odranije je poznato da građani Cazina, u odnosu na standard, plaćaju najskuplju vodu u regionu.

 

Iako je gradonačelnik Ogrešević i vlast koristeći broj ruku u Gradskom vijeću ‘na mišiće’ izglasala ovakve odluke, dodatno je sraman takav odnos i nedostatak empatije prema ljudima, posebno u vremenu posljednjih dešavanja i poskupljenja kojima svakodnevno svjedočimo.

 

Dok veliki broj naših građana jedna sastavlja kraj sa krajem, mnogi od siromaštva i nepravde napuštaju naš grad, učionice u školama u Cazinu postaju sve praznije, pacijenti u bolnicama često nemaju niti zavoja i osnovne medicinske opreme, mnogi đaci nemaju ni sendviča u školi, čudno je i neopravdano da vlast, umjesto da sredstva koja je uzela poskupljenjima od građana, vraća im i rješava ove osnovne probleme, oni se odlučuju za trošenje novca za vatromet i zabavni program, naveli su.

 

Nezavisni blok Cazin traži od nadležnih u Gradu Cazin da javno podnesu izvještaj i javnost upoznaju koliko je koštala organizacija vatrometa i događaja koji je sinoć održan u Cazinu.

Također, tražimo od istih da hitno stave na dnevni red odluke o stavljanju van snage odluka o povećanju cijena vode i odvoza smeća u Cazinu i na takav način, barem djelimično ublaže udar velikih poskupljenja za građane u ovim teškim i izazovnim vremenima- zaključili su iz Nezavisnog bloka Cazin.