Nezavisni blok: Pomoći poplavljenim područjima u Krajini

-

Nakon višednevnih obilnih padavina na sjeverozapadu Bosne i Hercegovine, naročito na području Unsko-sanskog kantona, gdje su najpogođenija područja Bihaća, Sanskog Mosta i Bosanske Krupe, oglasili su se iz Nezavisnog bloka.

Gradovima i opštinama na području USK u kojima je proglašeno stanje elementarne nepogode potrebna je podrška i pomoć. Vlasti svih razina, od državne do opštinskih, dužne su pomoći ljudima koji su već pretrpjeli štetu, nemaju struje, onima čije su kuće ugrožene, te osigurati povratak u normalno funkcionalno stanje opštinske i gradske infrastrukture.

Nezavisni blok poziva Vladu Federacije da se uključi u podršku, te da Federalna uprava civilne zaštite svoje kapacitete, ljudske i materijalne, upotrijebi kako bi se Krajini pomoglo.

Posebna je obaveza Vlade Unsko-sanskog kantona da iz svojih rezervi i sredstava koja imaju namjenu za ovakve vanredne situacije pomogne našem ugroženom narodu.

“Lično se zahvaljujem svim gradonačelnicima i načelnicima iz čitave Bosne i Hercegovine koji su ponudili finansijsku i drugu podršku, te su solidarni sa nama. Ta sredstva nisu dovoljna. Nezavisni blok predlaže da se gradovi odreknu dočeka Nove godine i da ta sredstva namjenski usmjere ka pomoći našoj Krajini'', izjavila je Elivra Selmanović, vijećnica NB-a u Gradskom vijeću Bihaća.