Nezavisni blok: Sa konkretnim rješenjima, Bihać mora biti siguran i moderan regionalni centar

nb1
Nezavisni blok danas je u Bihaću predstavio svoje politike i konkretna rješenja kako za ovaj grad, tako i za Krajinu i viziju evropske Bosne i Hercegovine, države sa jakim i razvijenim lokalnim zajednicama.

 

Na promotivnoj šetnji i razgovoru sa gradjanima Bihaća govorio je i predsjednik NB-a, Senad Šepić koji je u prvi plan istakao zaštitu i zdravlje ljudi, da se poštuju mjere kriznih štabova, te da odgovorno pokušamo spasiti i ovo malo radnih mjesta što imamo. 

„Pozivam građane, ali i sve učesnike u izbornom procesu da se ponašaju odgovorno, da poštuju distancu, da nose maske i da tokom ove kampanje pokažemo maksimalnu profesionalnost i ozbiljnost. NB je uvijek bio za struku i uvijek uz konkretna rješenja naročito u ekonomiji bez koje će sva Krajina iscuriti u zapadnu Evropu. Mi smo dokazali da BiH nije samo Sarajevo i uvijek smo bili uz Krajišnike, bilo da se radi o Trgovskoj gori ili migrantima. Krajina je u našem fokusu kao i sve regije naše zemlje“, poručio je Šepić.

Ugledni privrednik i diplomirani ekonomista Nazif Ćehajić, nosilac liste Nezavisnog bloka za Gradsko vijeće Bihać je izjavio: „U ovu stranku se ne ulazi zbog kalkulacija, nego zbog ideje i dosljednosti. Oni koji su ušli pa izašli, to su uradili zbog tendera. Nezavisni blok je najprepoznatljivija stranka u Bosni i Hercegovini koja se borila za interese Krajine, posebno tokom pandemije koronavirusa i tokom migrantske krize. I dalje ćemo zagovarati da prvenstveno štitimo sigurnost i interese naših ljudi. Razumijemo humanitarni i socijalni problem, ali sigurnost Bišćana ne smije doći u pitanje.“

Kandidatkinja za GV Bihaća, diplomirana pravnica Elvira Selmanović, smatra da Bihać treba konkretna rješenja životnih pitanja: „Svjedoci smo da 25 godina poslije rata naši demobilisani borci, šehidske porodice i ratni vojni invalidi još uvijek imaju probleme. Konkretno –  slogan NB-a - tražimo da sadašnje odjeljenje za boračku invalidsku zaštitu (BIZ) bude u organizacijskoj strukturi gradske uprave Bihać, kao što je u ostalim opštinama i gradovima  na drugim kantonima u FBiH. Na taj način lokalna zajednica bi bila čvršće uvezana sa ovim  kategorijama našeg društva i problemi bi se brže rješavali. 

Takodjer, sramotno je da u gradu Bihaću niti jedna ulica ne nosi naziv po imenu naših poginulih boraca, heroja odbrane ovog grada i države BiH. Zato će Nezavisni blok insistirati da najmanje 10 ulica u gradu Bihaću nose imena svojih heroja i branilaca. Napominjem da ove aktivnosti iziskuju minimalna finansijska sredstava, a puno znače.“

Image
sš
Image
nb2