Nezavisni blok u gradovima USK na dirljiv način obilježio Dan žena

8 Mart
Članovi kantonalnog i općinskih odbora Nezavisnog bloka u USK danas su na svojstven i neuobičajen način obilježili 8. mart, Dan žena.
Image
prva slika

U svim gradovima Unsko-sanskog kantona, uz prigodnu čestitku i cvijeće obradovali su žensku populaciju. Žene nisu krile pozitivne emocije, jer nije baš uobičajeno da stranke čine bilo šta ukoliko nije u toku predizborna kampanja.


Kratko saopćenje dala je Elvira Selmanović, potpredsjednica Gradskog odbora i vijećnica Nezavisnog bloka u Gradskom vijeću Bihać. Njeno saopćenje prenosimo u cijelosti:
 

Image
osma

Stoga, Nezavisni blok, u čijem sastavu ima puno žena, čestita ovaj međunarodni praznik sa željom da se još više pažnje posveti ženama, a samim tim bi se povećali pozitivni rezultati u svim sferama ljudskog bitisanja.


Ako smo mi žene uporne da se realizuju ova naša uvjerenja, onda rezultati neće izostati¨.
 

Image
sesnesta

Ovakve stavove podržale su i druge članice Nezavisnog bloka u općinama u USK, koje su dale svoj doprinos u razvoju svijesti da su žene jedinstven i najbitniji segment svakog društva, pa i našeg i da njihova zastupljenost u javnom životu mora biti prioritet onima koji odlučuju i koji ovoj zemlji moraju osigurati ubrzan korak naprijed.

Image
30