Nezavisni blok USK: SDA je i prije izbora priznala poraz u Krajini

nb
Kantonalni odbor Nezavisnog bloka USK pozdravlja odluku Predsjedništva SDA da među članove svog glavnog izbornog štaba ne uvrsti nikog od kadrova iz Unsko-sanskog kantona. Iako mnogi u ovom vide nastavak diskriminatornog odnosa SDA prema Krajini, mi to doživljavamo kao dobru vijest i potvrdu da je SDA definitivno digla ruke od Krajine.

 

Već nakon što predsjednik ove stranke u njeno Predsjedništvo nije predložio nikoga od kadrova iz USK, bilo je jasno da, prema njegovom mišljenju, među krajiškim kadrovima nije ostao niko ko može donijeti uspjeh, a vrijedi spomenuti i da danas ni u jednom centralnom organu ove stranke nema nikoga od članova iz Cazina, lokalne organizacije koja je SDA-u nekada donosila najviše glasova.  

Neuspjeh svih pokušaja SDA da smijeni vladu Unsko-sanskog kantona dokazuje nemoć kadrova koji su im preostali u Krajini. 

Uz to, činjenica je i da su na prošlim lokalnim izborima od osam općina Unsko-sanskog kantona načelničko mjesto osvojili samo u Sanskom Mostu i očito je da je vrh SDA svjestan kako će na predstojećim izborima zasigurno ostati i bez njega. 

Zbog svega ovoga, Nezavisni blok pozdravlja imenovanje Glavnog izbornog štaba SDA bez predstavnika Unsko-sanskog kantona i to vidi kao svojevrsno priznanje izbornog poraza u Krajini i prije izbora samih. 

Nezavisni blok će sa svojim partnerima u USK dati sve od sebe da taj poraz bude što ubjedljiviji, na korist građana ovog kantona i cijele BiH.