Nezavisni sindikat "Aluminija" Mostar pisao Vladi FBiH: Samo nas spasite

Nezavisni sindikat "Aluminija" d. d. Mostar uputio je u srijedu otvoreno pismo Vladi Federacije BiH i apel za spas te mostarske tvornice.

U pismu ističu kako je "Aluminij" u strahovito teškoj situaciji, vjerovatno najgoroj od vremena proteklog rata te kako se boje da mu nema spasa ako se u rješavanje problema, još danas, aktivno i odlučno ne uključi Vlada Federacije BiH, prenosi Fena.

- Interes Nezavisnog sindikata "Aluminija" d. d. Mostar, kao i cijele regije, je, kako navode, snažan i stabilan "Aluminij", onaj koji će nastaviti hraniti ovaj grad, cijelu ovu regiju, zajedno sa svojim zaposlenicima i njihovim porodicama.

Pomozite kroz obećane subvencije, koje su dio vaše ugovorne obaveze, u skladu s Aneksom 8. od 17. juna 2013. godine. Pomozite nam da biste pomogli ovom entitetu, jer će samo ozdravljen "Aluminij" značiti i ozdravljenu privredu, zdravu ekonomiju Mostara, Hercegovine i cijele FBiH.

Mi vremena više nemamo i pitanje je sata kad će sve sletjeti u ponor! Otvorite oči, zanemarite politička prepucavanja i bildanje mišića preko leđa radnika, koji strepe od propasti nekadašnjeg giganta, procesuirajte sve odgovorne krivce koji su doveli tvornicu u ovakvo stanje, samo nas spasite - naveli su iz NSZ "Aluminija" d. d. Mostar.