SBB sigurno neće sa SDA, to je zauvijek završena priča

Javnost treba znati da sam i tokom kampanje, a i ranije javno govorio da SBB više ne želi koalirati sa SDA. To je za sva vremena završena priča.

Nakon što su četiri stranke PDA, A-sda, Narod i pravda i Nezavisni blok danas u Zenici potpisale sporazum o zajedničkom nastupu i razgovorima o formiranju vlasti na svim nivoima u BiH, zatražili smo i reakciju na tu vijest od predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića. 

- Činjenica da je blizu dvije trećine birača glasalo protiv SDA, odnosno svoj glas su dali drugim strankama, jasno govori da ni neviđena izborna krađa ne može sakriti da građani žele odlazak vlasti duge skoro tri decenije. Javnost treba znati da sam i tokom kampanje, a i ranije javno govorio da SBB više ne želi koalirati sa SDA. To je za sva vremena završena priča.

Mi želimo biti opozicija. To uopće ne isključuje mogućnost da svojim glasovima podržimo koaliciju više drugih stranaka na različitim nivoima, koje žele da naprave novu, demokratsku vlast - izjavio je Radončić, koji se nalazi na godišnjem odmoru i svoju je izjavu za „Avazov” portal dao telefonski.