Nije šala, ovo je Stavov "101 razlog zašto Bakir Izetbegović"

asdf

Magazin Stav, veoma blizak Stranci demokratske akcije (SDA), u svom najnovijem broju objavio je "Odgovor na predizborni upitnik" uz "101 razlog zašto Bakir Izetbegović".

Iako na prvu djeluje kao šala ili dobra fotomontaža, redakcija Stava je svojim čitateljima, ponajviše stranačkim simpatizerima, zaista ponudila 101 stavku zbog čega smatraju da treba glasati za Bakira Izetbegovića u utrci za člana Predsjedništva BiH.

Da je predizborna kampanja uveliko krenula za SDA govori i naslovnica posljednjeg broja ovog magazina, iako stranka zvanično još nije ni izabrala svog kandidata za člana Predsjedništva BiH. No potpuno je jasno da će to biti njihov predsjednik Bakir Izetbegović, tako da će se stranački organi uskoro proforme okupiti u velikom broju da "aminuju" svog lidera.

Među "101 razlog" mnogo ih je direktno fakturisano Izetbegovićevom protukandidatu Denisu Bećiroviću, a autori su otišli toliko daleko da su kao razlog zašto dati glas lideru SDA naveli i "jer mu obrazi ne crvene kao semafor dok priča" i "jer se ne češlja kao Tito".

Također, među razlozima je i jer je Bakir Izetbegović: "vidio svijeta", predriblao Dušanku Majkić", "jer ga mrze u Beogradu i ne vole u Zagrebu", "jer ga vole od Istanbula do Kuala Lumpura", "jer mu je Tayyip i prijatelj i brat", "jer valja pregovarati s Čovićem i Dodikom i zadržati zdrav razum", "jer SDA nije skupina interesa", "jer ga voli narod", "jer je već pobjeđivao na izborima", "jer valja Bosnu sačuvati", "jer nije DIF-ovac", i mnogi drugi koje možete pročitati na Stavovoj listi.

Kraj je maja, održavanje izbora još uvijek je neizvjesno jer nije osiguran novac Centralnoj izbornoj komisiji, ali je sigurno da su stranačke mašinerije odavno upalile motore za nekoliko mjeseci bespoštedne borbe, na ovaj ili onaj način i da očito imaju i nove ideje kako "ocrniti" protukandidata, a uzdići svog. Neka predizborne igre počnu.

Foto: Stav

Izvor: